Szolnokon is sikeres volt a Székelyföld-stand

A székelyföldi megyék – az eddigi turisztikai kiállításokon való közös megjelenéshez hasonlóan – Szolnokon is közös Székelyföld-standdal népszerûsítették a térséget április 1-jén és 2-án a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Turisztikai Napok keretében megszervezett XIII. Utazási Kiállításon.

Az Utazás Kiállítás ötven kiállító kínálatával várta a látogatókat a szolnoki Aba-Novák Kulturális Központban április elsõ hétvégéjén. A megnyitót követõen Székelyföld a kiállítás díszvendégével, Békés megyével közös sajtótájékoztatón mutatkozott be, amelyen Demeter János, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke és Demény Gábor, Hargita Megye Tanácsának tanácsosa az általuk képviselt Székelyföld közös megjelenésének fontosságát hangsúlyozták. Elmondták, hogy Románia szénsavas ásványvíz lelõhelyeinek negyven százaléka ebben a térségben található, amely természeti erõforrás a térség turizmusfejlesztésében is helyet kap.

A Székelyföld-stand közvetlenül a bejárati ajtó mellett, a díszvendéggel szemben helyezkedett el, és jelentõs forgalmat bonyolított le. A Szolnokra szállított nagy mennyiségû szóróanyag java része elfogyott, és a stand elnyerte a látogatók tetszését. Ezúttal Székelyföld értéktérképe szolgált háttérként, és díszletelem volt a turisztikai irányjelzõ nyilak oszlopa is, amely szimbolikusan Székelyföld fontosabb turisztikai célpontjai felé irányította a látogatókat.

Csíkszereda, 2011. április 4.
 
info@hargitamegye.ro, Szabadsg tr, 5 szm, Csikszereda,
Tel.: +40 266-207-701
© Hargita Megyrt Egyeslet 2010