Ismét Székely hetekre készülnek a Corában

Újabb székely termékeket szállító teherautók indultak a Cora magyarországi üzleteibe

A tavalyihoz képest négyszer több székely termelõ pakolta fel termékeit arra a hét teherautóra, amely április 20-án indult a csíkszeredai Harmopan pékség lerakatának udvarából a magyarországi Cora Hipermarket Kft. nagylerakatába. Így 23 székelyföldi termelõ 115 terméktípusának 110 ezer darabja közül válogathatna válogathatnak a magyarországi Cora áruházlánc vásárlói a május 5-11. között sorra kerülõ Székely hetek elnevezésû rendezvényen.

A Hargita, Kovászna és Maros megyei termelõk Székely hetekre szállított, összesen 115 székely termékét mintegy félezer termék közül választották ki a Cora üzletlánc magyarországi képviselõi február 2-án a Hargita Megye Tanácsa által szervezett csíkszeredai termékbemutatón. A kiválasztott termékek listáján a tavalyi Székely heteken nagy sikernek örvendett termékek mellett újabbak is helyet kaptak. Így például hagyományos ruhanemûk, két újabb kerámiamûhely termékei, faragott fából, illetve csuhéból készült termékek, gyógynövények, fõtt hústermékek színesítik a Székely hetek idei termékpalettáját. A sajt- és hústermékek, valamint a töltött káposzta rakományait jövõ héten szállítják a Cora nagylerakatába.

- A múlt évi Székely hetek rendezvényt követõen a székely termékek közül több jelen volt egész évben a magyarországi Cora áruházak polcain. Jelenleg a tavalyihoz képest négyszer több termelõ jut piachoz csak a Corán keresztül, de közben folyamatosan egyeztetünk más üzletláncokkal, hogy minden minõségi terméket elõállító székelyföldi termelõ megfelelõ nyereséggel tudja értékesíteni portékáit belföldön és külföldön egyaránt - nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a székely termékek Cora áruházakba való kiszállítása kapcsán.

Csíkszereda, 2011. április 20.

 
info@hargitamegye.ro, Szabadsg tr, 5 szm, Csikszereda,
Tel.: +40 266-207-701
© Hargita Megyrt Egyeslet 2010