Újabb lehetõség a székelyföldi termelõknek

Székely termékek kerülhetnek a CBA polcaira is

Levelet adott fel a csíkszeredai postahivatalnál Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Kovászna és Maros megye tanácselnökének, valamint a székelyföldi termelõknek április 8-án, amelyben arra kéri a címzetteket, segítsenek megszervezni egy székelyföldi termékbemutatót a CBA magyarországi üzletlánc számára, illetve készítsék elõ termékeiket erre az eseményre.

Hargita Megye Tanácsa a magyarországi Cora üzletláncban való sikeres megjelenést követõen, idén bõvíteni szeretné a székely termékek anyaországban való bemutatkozási lehetõségét. Ezúttal a CBA magyarországi üzletlánc polcaira szeretné eljuttatni a székely árut, újabb esélyt adva a régió vállalkozóinak termékeik szélesebb körben való értékesítésére. Borboly Csaba a székely tanácselnököknek és termelõknek – köztük román termelõnek is – címzett levelekkel együtt a CBA magyar üzletlánc vezetõségének is küldött levelet, amelyet meghívott az április 29-i marosvásárhelyi bemutatóra.

– Azt szeretnénk, hogy a székelyföldi termékek minél több üzletlánc polcain elérhetõek legyenek, és ezáltal újabb munkahelyek létesüljenek ebben a térségben. Hiszünk abban, hogy az itteni hagyományos vagy akár ipari termékek versenyképesek, jó minõségûek, képesek pluszjövedelmet hozni az ittélõk számára, és ezáltal hozzájárulnak az itthon maradáshoz is. Ugyanakkor a jó minõségû székely termékek turistacsalogatók is lehetnek. Bízom benne, hogy a CBA számára szervezett bemutatón sok értékes terméket ismerhetnek meg az érdeklõdõk, és vevõkörre találnak a CBA üzletlánc 3900 magyarországi üzletében. Sõt a CBA-nak közel száz üzletbõl álló hálózata van Romániában is, így ezen keresztül a székely termékek elérhetõvé válhatnak Erdélyben vagy akár Székelyföldön is – nyilatkozta a levelek feladásakor Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2011. április 8.

 
info@hargitamegye.ro, Szabadsg tr, 5 szm, Csikszereda,
Tel.: +40 266-207-701
© Hargita Megyrt Egyeslet 2010